U VJERI POSTOJANI

Dragi prijatelji Tabora, Gospodin vam dao svoj mir!

Najprije od srca zahvaljujemo svima koji svojom molitvom i ljubavlju prate našega fra Zvjezdana Linića kroz ovo vrijeme i svakodnevno šalju svoje poruke podrške, blizine i ljubavi. Zaista je prekrasno vidjeti koliko je silna snaga tog zajedništva u vjeri i molitvi, i zbog toga svima iskreno i od srca hvala.

Od početka srpnja na Tabor je došao fra Ivan Matić koji će pomagati oko vođenja seminara i duhovnih obnova. U zadnjih 13. godina fra Ivan je boravio u Rimu u našoj Generalnoj kuriji Reda Manje Braće gdje je vršio službu Generalnog duhovnog asistenta za Franjevački svjetovni red i Franjevačku mladež. Nakon povratka iz Rima on se, već od konca svibnja, uključivao i pomagao fra Zvjezdanu oko duhovnih obnova, a od početka srpnja je i službeno namješten u Taboru.

Pred nama su i mnoga događanja na Taboru koja su nastavak našeg zajedničkog hoda u ovoj Godini vjere, tako da će i različite duhovne obnove koje ćemo organizirati u ovim slijedećim mjesecima imati kao osnovne teme one koje će biti usko povezane s našom vjerom, s našim pozivom i s našim poslanjem u Crkvi i svijetu. S obzirom na to da Godina vjere službeno završava na Blagdan Krista Kralja (24. studenoga 2013.), tom ćemo prigodom imati i jedan poseban termin duhovne obnove s kojim ćemo i ovdje na Taboru proslaviti ovaj veliki blagdan i završetak Godine vjere.

Neka na sve vas siđe Božji blagoslov i neka vam Gospodin udjeli milost da uvijek budete postojani u svojoj vjeri.

Tabor, kolovoz 2013.