Beatifikacija sluge Božjega Miroslava Bulešića

Proslava beatifikacije sluge Božjega Miroslava Bulešića, subota, 28. rujna 2013. – Arena Pula

Predprogram u 9:30 sati

Sveta misa u 11 sati

Svetu misu predvodi predstavnik Svetog Oca, kardinal Angelo Amato, prefekt Kongregacije za kauze Svetih, u zajedništvu s biskupima i svećenicima iz domovine i inozemstva.

UVOD U EUHARISTIJSKO SLAVLJE U ARENI, 28. RUJNA 2013.
U trajanju od oko 60-tak minuta, prije početka samog euharistijskog slavlja, kroz tekst i glazbu prisutni će se hodočasnici u molitvenom ozračju pripremiti za svetu misu.
Klapa Motovun, zbor Apostoli mira, Putokazi, Bruno Krajcar, te za ovu prigodu združeni dječji zborovi iz župa Sveti Petar u Šumi, Vodnjan i Pazin će duhovnim pjesmama stvoriti glazbeni okvir.
Čitati će se tekstovi, meditacije niza autora na temu života Miroslava Bulešića u prizmi Kristove muke. Autori meditacija su akademik Josip Bratulić, prof. dr. Darko Gašparović, Stjepan Lice, Daniel Načinović, mr. sci. Tomislav Rogić, prof. Evelina Rudan, mr. sci. Anđela Jeličić, vlč. Blaž Bošnjaković, s. Branka Matika, prof. dr. Ivica Raguž, mr. sci. Tanja Popec, te sestre iz Karmela sv. Josipa u Đakovačkoj Breznici.
Kao što je Bulešić cijelog svog života bio zagledan u Krista, i iz tog pogleda crpio nadahnuće i snagu za svoje mirotvorstvo, tako i mi, na dan njegove beatifikacije želimo na poseban način razmatrati o daru mira te o ljudima koji svjedoče Kristov mir.

http://miroslavbulesic.hr

MOLITVA

Bože, Oče naš nebeski, Ti si u svećeniku Miroslavu Bulešiću dao

svome narodu revnoga pastira i neustrašivog mučenika. Po njegovu

zagovoru učvrsti u nama vjeru i ustrajnu strpljivost u teškoćama

života te daj da se spremno zalažemo za rast i jedinstvo Crkve.

Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.