FRANJEVAČKE PUČKE MISIJE U BJELOVARU

Franjevačke pučke misije s temom “Danas mi je boraviti u tvojoj kući” (Lk 19, 1-10) održavaju se od 22. veljače do 1. ožujka u župi sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru. U Godini posvećenog života želi se i na ovaj način približiti evanđelje Isusa Krista ljudima današnjice i upoznati ih s franjevačkom karizmom.
Franjevačke pučke misije započinju u nedjelju 22. veljače svečanim euharistijskim slavljem koje u 18 sati predvodi bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. 
Tijekom misija od ponedjeljka do subote program će početi u 7.30 sati Jutarnjom molitvom u crkvi pred izloženim Presvetim. Potom će u crkvi od 8 do 12 sati, te od 15 do 18 sati biti mogućnost za razgovor i ispovijed sa svećenicima misionarima. U podne će u crkvi biti molitva Srednjeg časa i blagoslov s Presvetim. U 17 sati će fra Ivan Matić imati navještaj vezan uz temu dana. U 17.30 sati je pobožnost, a u 18 sati misa.
Drugi dan, u ponedjeljak 23. veljače ima temu “Poziv i poslanje”. U prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima održat će se susreti s mladima u Srednjoškolskom centru. U večernjem dijelu programa održat će se susret misionara po obiteljima.
“Zajedništvo” je tema trećega dana, u utorak 24. veljače, a program će započeti u crkvi u 7.30 sati jutarnjom molitvom pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom. U prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima održat će se susreti u IV. II osnovnoj školi. Prije podne će u bjelovarskom zatvoru biti susret sa zatvorenicima, a u poslijepodnevnim satima susret u Domu za starije i nemoćne osobe. U večernjem dijelu programa misija održat će se susreti s misionarima po obiteljima.
Četvrti dan, u srijedu 25. veljače, ima temu “Svjedočanstvo”. Prije podne održat će se susret s djecom u vjeronaučnoj dvorani, a u Caritasu susret s osobama s intelektualnim poteškoćama. Poslijepodne na programu su dva susreta u crkvi i to s djecom i krizmanicima. U večernjem dijelu programa bit će susret s misionarima i svjedočanstva.
“Euharistija” je tema petoga dana, u četvrtak 26. veljače. U prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima održat će se susreti u IV. osnovnoj školi, a poslije podne i s braniteljima u crkvi. Nakon mise bit će klanjanje pred Presvetim.
U petak 27. veljače tema je “Milosrđe”, a susreti će se prije i poslije podne održati u IV. osnovnoj školi. U večernjem dijelu programa bit će susret s franjevačkim bogoslovima iz Zagreba i svjedočanstva.
Sedmi dan misija, u subotu 28. veljače, ima temu “Blažena Djevica Marija ‘Što god vam rekne, učinite!'”. Prije podne u Caritasu će se održati susret s korisnicima pučke kuhinje. U 11 sati u samostanskom vrtu na tragu Franjine brige za sve stvoreno bit će dramski prikaz za djecu “Sv. Franjo i vuk iz Gubbia”, a u toj prigodi će biti i blagoslov kućnih ljubimaca. U 17.30 sati je pobožnost na čast B.D.Marije i procesija s kipom u samostanskom vrtu, te posveta nebeskoj Majci.
U 19.30 sati u Domu kulture bit će mjuzikl “Sa svetim Franjom – Zajedno”.
Misije će završiti svečanim euharistijskim slavljem u nedjelju 1. ožujka u 10.30 sati. Taj dan će biti i “Dan zajedništva, zahvale i poslanja”.

(IKA)