Završio 39. kapitul Provincije

Euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Ivan Sesar, generalni vizitator i predsjednik Kapitula, završilo je slavlje 39. provincijskoga kapitula Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Kući susreta Tabor u Samoboru. 

“Imamo potrebu na ovoj svetoj misi zahvaliti Bogu od kojega dolazi svako dobro za sve dobro koje se dogodilo na ovome kapitulu, za ovaj susret i ovo bratsko razmišljanje, za sve što smo zaključili na ovome kapitulu”, rekao je fra Ivan Sesar, generalni vizitator i predsjednik Kapitula. 

“Uskrsli Gospodine kad je došao prvu riječ koju je rekao svojim učenicima bila je ‘Mir vama!’. Čvrsto vjerujem da tu istu riječ i nama danas ovdje upućuje. Bez Božjega mira, bez onoga mira istinskoga koji izlazi iz srca, nemoguće je govoriti o bratskome životu, nemoguće je govoriti o međusobnom poštivanju i uvažavanju i uspješnom djelovanju. Molimo ga da nam podari taj mir” poručio je Generalni vizitator i Predsjednik Kapitula. 

Braća kapitularci promišljali su na Kapitulu o vjernosti Evanđelju i Pravilu i tražili nove putove duhovnoga života, molitve, bratskoga života i evangelizacije. Na Kapitulu su izabrani novi provincijalni ministar fra Ilija Vrdoljak, novi vikar Provincije fra Ivan Matić i definitori fra Petar Cvekan, fra Slavko Milić, fra Dragutin Bedeničić, fra Ratko Radišić, fra Milan Krišto i fra Josip Koren. 

Generalnom vizitatoru i Predsjedniku Kapitula fra Ilija Vrdoljak, novoizabrani provincijalni ministar, zahvalio je na svemu što je učinio za dobro Provincije i uspjeh Kapitula. Svu braću zamolio je da žive s novom vjerom, nadom i ljubavlju. 

“Na ovome Kapitula učinili smo važan posao. Ali taj posao nema svoju snagu ako ne zaživi u svakome pojedincu, u svakome od Vas, u Vašoj savjesti”, rekao je braći kapitularcima fra Ilija Vrdoljak, novoizabrani provincijalni ministar i zaključio pozivom da otkrivamo dobro u svakome od nas. 

(www.ofm.hr)