USUSRET 25. OBLJETNICI TABORA

Kuća susreta Tabor ove godine slavi svoju 25. obljetnicu. Sve ove godine ona je u službi Crkve, u službi evangelizacije i u službi svima Vama.

Kuća susreta Tabor nalazi se u Samoboru uz franjevački samostan i pripada Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. (https://ofm.hr)

U ljeto 1997. godine u Samobor je došao fra Zvjezdan linić i započeo svoj pastoralni rad u Taboru. Poslušajte kako fra Zvjezdan govori o Taboru:

Od svibnja 2013. u Tabor dolazi fra Ivan Matić koji pomaže fra Zvjezdanu oko vođenja seminara i duhovnih obnova, a od početka srpnja te iste godine je i službeno namješten u Kući susreta Tabor.

U organizaciji Kuće susreta Tabor najčešće su događaju duhovne obnove i seminari ozdravljenja i oslobođenja, ali isto tako često i seminari za osnovno kršćansko iskustvo, zatim biblijski, franjevački, euharistijski seminari i slično.

Većinu seminara takve vrste vodi fra Ivan Matić sa svojim suradnicima. (https://tabor.hr/aktualno/novi-termini-seminara)

Osim toga funkcioniranje Tabora osigurava i lijepi broj poslužitelja, tj. laika, vjernika koji svoje vrijeme i dobru volju rado darivaju svemu onome čemu ova kuća služi. Od velikog značaja za Tabor je pomoć i suradnja braće franjevaca iz samostanskog bratstva u Samoboru, Jastrebarskom, te po svojim mogućnostima i druge naše braće iz Provincije. Također tu su i dijacezanski svećenici koji isto tako dolaze pripomoći u dijeljenju svetih sakramenata.

Zahvalni smo Gospodinu za sva divna djela koja se događaju u Taboru i molimo da nas njegova ljubav i dalje prati na svim našim putevima.

Hvala Ti, Gospodine, za obnovljenu vjeru, radost i utjehu. Hvala Ti za ozdravljenja i oslobođenja koja se po Tvojoj ljubavi događaju u srcima koja Te traže i nalaze kroz sakramente i molitvu, te kroz slušanje i razmatranje Tvoje riječi u zajedništvu vjere ovdje u Taboru.