USKRSNA ČESTITKA

Dragi prijatelji Tabora,

Gospodin vam dao svoj mir!

I ove godine slavimo blagdan Uskrsa u izvanrednim okolnostima prouzročenim pandemijom koronavirusa, koje su nam, nažalost, onemogućili normalan način života već više od godinu dana. Isto tako potresi koji su se dogodili u Zagrebu i okolici, zatim u Petrinji, Sisku, Glini i drugim mjestima, dodatno su otežali život mnogim ljudima, obiteljima i župskim zajednicama.

U svemu tome posebno su nam teško pale mjere koje su ograničile naše redovito pastoralno djelovanje u liturgijskim slavljima i drugim vjerskim okupljanjima. To su velika iskušenje kroz koja svi skupa prolazimo i nažalost ne vidi se kraj svemu tome.

Usprkos svemu ovome, s vjerom u Uskrslog Krista, želimo i kroz ovo izazovno vrijeme ostati vjerni Gospodinu i zajedno hodati u vjeri, nadi i ljubavi.

Koristim priliku da od srca zahvalim svima vama na dobroti i ljubavi s kojom pratite Tabor i u ovim teškim vremenima. Posebno hvala svim našim dobročiniteljima i prijateljima Tabora kojima od srca zahvaljujem na svakom daru i svakoj molitvi. Neka nam svima ovo milosno vrijeme Uskrsa bude jedan novi poticaj i snaga u našem kršćanskom zajedništvu.

Uprimo svoj pogled u Isusa Krista koji nam svojim uskrsnućem objavljuje pobjedu nad đavlom i nad smrću, a svojim životom daje nam odgovor na sva naša pitanja koja su povezana s patnjom, žrtvom i umiranjem. Uskrsli Krist je odgovor na sva naša pitanja. On i nama danas govori: Ne bojte se! Ja sam uskrsnuće i život!

U toj vjeri od srca svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

fra Ivan Matić

Voditelj Kuće susreta Tabor