SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

“Evo, Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanuel – što znači: S nama Bog!” (Mt 1, 23)

Dragi prijatelji,

I ove godine slavimo Božić u vrlo teškim uvjetima koji nam onemogućavaju proslavu u potpunoj slobodi. Živimo doista u izazovnim vremenima koje ne pamti ljudska povijest i koje proživljava čitav svijet. Mnogi su ljudi u strahu, nesigurnosti i tjeskobi zbog svega što se događa.

Ipak, unatoč svemu tome, u blagdanu Božića možemo iznova otkriti onu istinsku poruku za kojom čezne svako srce. To je poruka Božje ljubavi koja nam se daruje po rođenju Sina Božjega i koju svatko tko je iskrena srca traži može otkriti u malom Isusu. On je Očeva ljubav za sve nas. On nam daruje život i otkriva dostojanstvo koje imamo pred Bogom jer smo njegova djeca, stvoreni na njegovu sliku. On nas čuva i štiti u svome Presvetom Srcu.

Blažena Djevica Marija i Sveti Josip svojim nam primjerom svjedoče kako je s Isusom život ispunjen svakim blagoslovom, nebeskim i zemaljskim. Kako se s Isusom i teške životne situacije mogu nositi s radošću i mirom. Neka nas njihov zagovor prati i kroz naše životne svagdane, a na osobit način i kroz ovo teško vrijeme u kojem živimo. Zato, ne gubimo nadu. U Gospodinu je naša pobjeda i snaga!

Koristim priliku da Vam od srca zahvalim na Vašoj ljubavi i dobroti kojom pratite Kuću susreta Tabor. Neka Vam Gospodin podari obilje svoga blagoslova, radosti i mira.

Od srca Vam želim: Sretan Božić i blagoslovljenu Novu 2022. godinu!

fra Ivan Matić

Voditelj Kuće susreta Tabor