SRETAN VAM BOŽIĆ!

“Pastiri stanu poticati jedni druge: «Hajdemo dakle do Betlehema! Pogledajmo što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin. I pohite te pronađu Mariju, Josipa i novorođenče gdje leži u jaslama.” (Lk 2, 15-16)  

 

Dragi prijatelji Tabora,

I ove godine slavimo Božić radosna srca i zahvaljujemo Bogu što nam se objavio u malom Betlehemskom djetešcu. Pastiri i nas potiču da dođemo do Betlehema da pogledamo što se to dogodilo.

Otvorimo oči srca dok promatramo otajstvo novorođenog Kralja. Promatrajmo Mariju i Josipa s kolikom se ljubavlju klanjaju Sinu Božjemu te i sve nas pozivaju da se poklonimo malom Isusu i da ga ljubimo čitavim svojim bićem.

Neka svaki naš obilazak jaslica bude istinsko promatranje i uranjanje u otajstvo utjelovljenja Sina Božjega, a naša srca neka budu ispunjena ljubavlju i zahvalnošću zbog neizrecive radosti koja nam se dogodila rođenjem Sina Božjega. 

Od srca želim svima da ovo otajstvo Božića živimo u našem svakodnevnom životu i da nas ono nadahnjuje kroz sve dane u Novoj godini i tijekom cijelog života.

fra Ivan Matić

Voditelj Kuće susreta Tabor

SRETAN VAM BOŽIĆ BLAGOSLOVLJENA NOVA 2020. GODINA!