Pismo kardinala Bozanića o početku Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je pismo svim župama, samostalnim crkvama i kapelama u Zagrebačkoj nadbiskupiji u kojem najavljuje početak sinodskih zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Svečanim euharistijskim slavljem u zagrebačkoj prvostolnici na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2016. godine, bit će otvoreno zasjedanje Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Na taj ćemo način iz Svete godine milosrđa ući u godinu Sinode. Pozivam biskupe, prezbitere i đakone, redovnike i redovnice te vjernike laike da budu dionici toga molitvenoga početka djela na koje nas potiče Božji Duh, čiju ćemo pomoć zazvati na rad Sinode – navodi se u pismu kardinala Bozanića.

U pismu je Kardinal pozvao ponajprije župne zajednice, ali i svakoga pojedinog vjernika i vjernicu, da nakane vezane uz održavanje Sinode uključe u svoje molitve, te da se u raznim prigodama moli Molitva za Sinodu. Prvo zasjedanje Sinode, nastavlja Kardinal u svom pismu, bit će u petak i u subotu, 9. i 10. prosinca 2016. godine u našemu Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Pred članovima Sinode najprije će se naći tema navještaja Božje riječi, evangelizacije, kateheze i vjeronauka, življenja Radosne vijesti i Objave.

Sinodu želimo živjeti kao novi zamah Duha, kao obnavljanje i jačanje blizine svih nas vjernika u domu naše Nadbiskupije. Vidimo potrebe u našim životima, potrebe što ih donose nove društvene okolnosti, ali u svemu je najpotrebnija naša privrženost Bogu i naše crkveno zajedništvo – zaključuje Kardinal u svome pismu upućenom župama, samostalnim crkvama i kapelama u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije


(http://www.zg-nadbiskupija.hr)