Papina poruka sudionicima Nacionalnoga susreta u bistričkom svetištu

Pozdrav apostolskoga nuncija Alessandra D’Errica u tijeku slavlja u Mariji Bistrici, 14. ožujka 2015.

 

Kao Papin Predstavnik, drago mi je da mogu sudjelovati na ovom svečanom molitvenom susretu u Godini posvećenog života, na kojem su se u ovom glasovitom marijanskom nacionalnom svetištu okupili, biskupi, redovnici, redovnice, svećenici i narod Božji. 
Poglavari Svete Stolice zadužili su me da izrazim veliko poštovanje ovoj inicijativi i svemu onom što je organizirano za slavlje ovog važnog crkvenog događaja. 
Sveti Otac molitvom prati ovo slavlje i kao znak posebne blizine, želio je poslati poruku, naslovljenu na preuzvišenog mons. Matu Uzinića, predsjednika Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života. 

nuncij

Čast mi je prenijeti poruku Svetog Oca:

“Preuzvišeni gospodine, prigodom Nacionalnog susreta redovnika, redovnica i Bogu posvećenih laika u Godini posvećenog života, Njegova Svetost Papa Franjo u duhu se pridružuje zahvalnosti Bogu za sve darove udijeljene po braći i sestrama koji predano i vjerno služe svetoj Crkvi Božjoj. 
U ovoj Godini posvećenog života, Rimski biskup poziva da “živimo našu sadašnjost s velikom ljubavlju. Zahvalno sjećanje na prošlost potiče nas, u pomnom osluškivanju onoga što Duh Sveti danas govori Crkvi, na sve savršeniji način ostvarivati temeljne aspekte našega posvećenog života. (…) Živjeti sadašnjost s ljubavlju znači postati ‘prekaljeni u zajedništvu’. Zajedništvo među braćom i sestrama Rimskom je prvosvećeniku duboko u srcu, zato poručuje: (…) Budite muškarci i žene zajedništva, odvažite se biti prisutnima ondje gdje postoje razlike i napetosti, budite vidljivi znak prisutnosti Duha Svetoga koji ulijeva u srca veliku ljubav da svi budemo jedno” (usp. Apostolsko pismo svim posvećenim osobama, 2). 
Sveti Otac od svega srca želi da ovo slavlje bude prilika za obnovu zanosa i ljubavi za Krista, kako bi sve Bogu posvećene osobe s nadahnućem Duha Svetoga mogle živjeti vlastitu karizmu na Božju slavu i dobro bližnjih. 
Zazivajući na sve majčinski zagovor Blažene Djevice Marije, Vrhovni svećenik traži da ustrajete u molitvi za Njegovo služenje sveopćoj Crkvi te rado udjeljuje poseban apostolski blagoslov predsjedatelju misnoga slavlja uzoritom kardinalu Josipu Bozaniću, Vama, preuzvišeni, braći biskupima, svim redovnicima, redovnicama i Bogu posvećenim laicima, kao i svima prisutnima. 
U svoje se osobno ime pridružujem molitvama te Vas, uz osobito poštovanje, srdačno pozdravljam.” 
Poruku je potpisao Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

(IKA)