Otkrivanje biste fra Zvjezdana Linića u Kući susreta Tabor

U subotu, 1. ožujka u Kući susreta Tabor, za vrijeme duhovne obnove, postavljena je bista fra Zvjezdana Linića na spomen svemu onome što je on učinio za Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda, za naš narod i posebno za Kuću susreta Tabor. U zajedništvu i molitvi, na dan kada je fra Zvjezdan slavio svoj rođendan, to je bila prilika zahvale Bogu za sve što je učinio preko njega tolikim ljudima koji su ga susreli.

Fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor, zahvalio je fra Željku Železnjaku, provincijalu Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda koji je prisustvovao ovom svečanom događaju kao izrazu bratske ljubavi braće Franjevaca prema bratu Zvjezdanu. Također, zahvalio je gospodinu Josipu Jerkoviću, akademskom umjetniku koji je izradio bistu fra Zvjezdana, a posebno prisutnim sestrama fra Zvjezdana Nedi i Janji, te Prim. dr. Slavku Lovasiću, paterovom velikom i iskrenom prijatelju koji je kroz cijelo vrijeme bolesti brinuo o njemu.

Bistu fra Zvjezdana otkrili su sestra Neda i Janja zajedno s dr. Lovasićem, upravo u znak tog zajedništva i ljubavi. Svečani događaj popraćen je pjesmom Oči u oči  koju su svi zajedno zapjevali, a koju je fra Zvjezdan osobito volio i koju su mu često pjevali dok je ležao u bolesničkoj postelji.

Fra Ivan se zahvalio na prisustvu i svim sudionicima duhovne obnove i podsjetio da je fra Zvjezdan prešao s ovoga svijeta upravo za vrijeme jedne duhovne obnove, te da je kroz cijelo vrijeme svoje bolesti pratio svojom molitvom sve ono što se događalo na Taboru.

Svečani čin zaključen je molitvom Blažene Djevice Marije koju je fra Zvjezdan na osobit način volio i njoj se tako često molio.