OBILJEŽENA TREĆA GODIŠNJICA SMRTI FRA ZVJEZDANA LINIĆA

U Kući susreta Tabor obilježena je treća obljetnica smrti fra Zvjezdana Linića prigodnom duhovnom obnovom pod geslom “Isuse, dobroto beskrajna” od 8. do 11. prosinca 2016.

Duhovnu obnovu je vodio fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor, a obilježila su je različita svjedočanstva sudionika koji su progovorili o liku i djelu fra Zvjezdana Linića.

U nedjelju, 11. prosinca, u jutarnjim satima brojni sudionici duhovne obnove pohodili su fra Zvjezdanov grob na Samoborskom groblju te se ondje zajedno pomolili. Duhovna obnova završila je svečanom euharistijom u nedjelju 11. prosinca.

Dan prije početka duhovne obnove, u srijedu 7. prosinca 2016., na sam dan preminuća fra Zvjezdana, u franjevačkoj crkvi u Samoboru slavljena je sveta misa, a odmah nakon svete mise dogodio se i prigodni molitveno-meditativni susret na spomen fra Zvjezdana Linića u sklopu kojeg je pretstavljena nova knjiga “Fra Zvjezdan – Trag zahvalnosti autora Stjepana Licea dugogodišnjeg prijatelja fra Zvjezdana. Na pretstavljanju knjige, uz autora, o knjizi su progovorili Ivica Domaćinović, ravnatelj izdavačke kuće ”Teovizija” i fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor. Tekstove iz knjige čitao je Dubravko Sidor, a u glazbenom programu sudjelovali su Vesna i Davor Terzić, Mirta Lice, Ana-Marija Šarić i Marija Renić.