NOVI BILTEN TABORA

Dragi prijatelji Tabora, Gospodin vam dao svoj mir!

Pred vama je novi bilten Kuće susreta Tabor. Prošlo je dvije godine od kada smo zbog koronavirusa morali promijeniti način organizacije naših seminara i duhovnih obnova. Isto tako, potresi koji su pogodili Zagreb, Sisak, Petrinju i druga mjesta, dodatno su otežali situaciju mnogim obiteljima, župskim zajednicama, samostanima i drugim ustanovama. Uz našu prekrasnu Stepinčevu katedralu i naš samostan i crkva sv. Franje, na zagrebačkom Kaptolu, stradali su do te mjere u potresu da se, nažalost, nije više moglo boraviti u njima niti slaviti liturgiju s narodom. Naša su braća franjevci s Kaptola zbog potresa tada našli svoje utočište u Kući susreta Tabor, a na poseban način tu su bila i naša najmlađa braća bogoslovi, zajedno sa svojim odgojiteljima, koji su oko pet mjeseci proboravili u Taboru.

Zbog svih ovih događaja tijekom ovog razdoblja seminari i drugi susreti koje smo imali odvijali su se u skladu s različitim mjerama koje su se dosta često mijenjale, ali smo ipak unatoč svemu tome, omogućili mnogima da sudjeluju u programima Tabora i da na taj način budemo zajedno i slavimo Gospodina.

Bogu hvala, od 9. travnja 2022., sve su mjere prestale tako da se jako radujemo što se sada ponovno možemo okupljati u većem broju. To nam je posebno drago jer ove godine Tabor slavi svoju 25. obljetnicu te ćemo tom prigodom, u još većem broju, na blagdan Preobraženja Gospodinova, 6. kolovoza 2022., zajedno proslaviti ovaj naš srebrni jubilej.

Svima već sada čestitam 25. rođendan Tabora i želim obilje Božjeg blagoslova, radosti i mira.

fra Ivan Matić

Voditelj Kuće susreta Tabor

RASPORED SEMINARA U TABORU:

  • 12. – 15. svibnja 2022. – Tema: „Moje će srce trijumfirati!“ – Seminar uz blagdan Gospe Fatimske

  • 26. – 29. svibnja 2022. – Tema: „Isus ozdravlja i oslobađa.“

  • 16. – 19. lipnja 2022. – Tema: „Ovo je moje tijelo – Ovo je moja krv.“ – Seminar uz blagdan Tijelova

  • 7. – 10. srpnja 2022. – Tema: „Njegove nas rane iscijeliše.“

  • 14. – 17. srpnja 2022. – Tema: „Dođite k meni i ja ću vas odmoriti.“

  • 4. – 7. kolovoza 2022. – Tema: „Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!“ – Proslava 25. obljetnice Tabora

  • 25. – 28. kolovoza 2022. – Tema: „Ozdravi nas, Gospodine!“

Voditelj seminara je fra Ivan Matić

 

IDUĆI BILTEN IZLAZI U MJESECU KOLOVOZU 2022. GODINE