KUSTOD SVETE ZEMLJE POHODIO KUĆU SUSRETA TABOR

U petak, 8. prosinca 2023., na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, kustod Svete Zemlje fra Francesco Patton u pratnji fra Sandra Tomaševića, člana uprave Kustodije Svete Zemlje, pohodio je Kuću susreta Tabor u kojoj je se odvijao seminar pod nazivom “Isuse dobroto beskrajna!”

Brojni sudionici seminara mogli su čuti iz “prve ruke” sve informacije vezane za Kustodiju Svete Zemlje, o njezinoj važnosti za Crkvu i za sve hodočasnike koji obilaze “sveta mjesta”.

Tom je prigodom Kustod blagoslovio kip Malog Isusa koji su hodočasnici s Tabora ponjeli iz Betlehema sa svojeg zadnjeg hodočašća kojeg su imali početkom riujna ove godine.

Taj je kip malog Isusa položen u jaslama u Taboru, u ovoj godini kada slavimo proslavu 800. obljetnice od prvih živih jaslica koje je sv. Franjo osmislio 1223. godine u Grecciu.

U ovoj proslavi Crkva nam posreduje i veliku milost u kojoj možemo moliti za potpuni oprost, i to od svetkovine Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2023., do blagdana Prikazanja Gospodina našega Isusa Krista u Hramu, 2. veljače 2024. Tom prigodom svi vjernici koji dođu u crkve franjevačke obitelji diljem svijeta, ostajući u molitvi pred jaslicama postavljenim u crkvama, mogu dobiti potpuni oprost pod uobičajenim uvjetima. Isto tako, oni koji su bolesni ili ne mogu fizički sudjelovati, mogu jednako primiti plod oprosta, prinoseći svoje patnje Gospodinu ili vršeći neku odobrenu pobožnost.