Informativni bilten Kuće susreta Tabor

Kuća susreta TABOR
Informativni bilten
 
God. XX., br. 2 (75) – 2015.
10430 SAMOBOR – Langova 18 
Tel.: 01/3369-781; Faks: 01/3361-844; Mob.: 091-5986972
Web: www.tabor.hr ; E-mail: info@tabor.hr
 
 

Dragi prijatelji Tabora, Gospodin vam dao svoj mir!

U ovom novom biltenu donosimo termine duhovnih obnova do početka kolovoza 2015. kada ćemo proslaviti blagdan Preobraženja Gospodinova, a to je ujedno i blagdan naše Kuće susreta Tabor.

Nastavljamo s molitvom za sve posvećene osobe u ovoj godini koju je sveti otac Papa posebno označio kao Godinu posvećenog života, u kojoj se na različite načine u cijeloj Crkvi zahvaljuje Bogu za dar poziva svih onih koji su se u potpunosti posvetili Gospodinu po svojim zavjetima. Nastavimo također moliti i za nova duhovna zvanja.

S tom željom preporučam svima molitvu sv. Ivana Pavla II. koju možemo moliti kroz ovo vrijeme:

“Sveti Oče, vječni izvore života i ljubavi, koji daješ da kroz čovjeka odsijeva sjaj tvoje slave i u njegovo srce stavljaš sjeme svoga poziva ne daj da itko, zbog našeg nemara, taj dar zanemari ili izgubi, već da svi mogu velikodušno hoditi prema ostvarenju tvoje ljubavi.

Gospodine Isuse, koji si na svome hodočašću putovima Palestine, izabrao i pozvao apostole i povjerio im zadaću da naviještaju evanđelje, poučavaju vjernike i slave bogoslužje, daj da i danas u Crkvi ne nedostaju brojni i sveti svećenici, koji će svima nositi plodove tvoje smrti i uskrsnuća.

Duše Sveti, koji posvećuješ Crkvu trajnim izlijevanjem svojih darova usadi u srce pozvanih na zavjetovani život duboku i snažnu želju za Kraljevstvom, da s velikodušnim i bezuvjetnim “da” stave svoj život u službu Evanđelja.

Presveta Djevice, koja si bez oklijevanja ponudila samu sebe Svevišnjem za ostvarenje njegova nauma spasenja, ulij vjeru u srca mladeži, da uvijek mogu biti revni pastiri, koji vode kršćanski narod putem života, i zavjetovane duše koje će u čistoći, siromaštvu i poslušnosti znati svjedočiti osloboditeljsku nazočnost tvoga uskrslog Sina. Amen.” 

Neka Vas Gospodin blagoslovi i čuva!

fra Ivan Matić

————————————————————————————————————————————————

RASPORED DUHOVNIH OBNOVA:

  • 14. – 17. svibnja 2015.: Duhovna obnova uz blagdan Uzašašća – “A ja kad budem uzdignut sa zemlje, sve ću privući k sebi”voditelj fra Ivan Matić
  • 21. – 24. svibnja 2015.: Uz blagdan Duhova – “Primite Duha Svetoga!” – voditelj fra Ivan Matić
  • 4. – 7. lipnja 2015.: Uz blagdan Tijelova – “Ovo je moje tijelo! Ovo je moja krv!” – voditelj fra Ivan Matić
  • 11. – 14. lipnja 2015.: Udruga JOB – “Srce Isusovo i Srce Marijino” – voditelj fra Ivan Matić
  • 2. – 5. srpnja 2015.: “Gospodin moj i Bog moj!” – voditelj fra Ivan Matić
  • 9. – 12. srpnja 2015.: “Što god vam rekne, učinite!” – voditelj fra Ivan Matić
  • 16. – 19. srpnja 2015.: Duhovna obnova OFS-a – “Živjeti Evanđelje” – voditelj fra Ivan Matić
  • 6. – 9. kolovoza 2015.: Uz blagdan Preobraženja – “Ovo je Sin moj, Ljubljeni!” – voditelj fra Ivan Matić

—————————————————————————————————————————————-

Najave duhovnih obnova su kratke, ali svaka će vas pozvati na obraćenje, a tijekom programa bit će i mogućnost svete ispovijedi, molitve za ozdravljenje i oslobođenje te svakodnevno slavljenje euharistije. 

PRIJAVE: Telefonom: 01/3369-781 (radnim danom od 8 do 12 sati); Mobitelom: 091-5986 972; Faksom: 01/3361-844; Elektronskom poštom na adresu: info@tabor.hr

Kod prijave ostavite svoje ime i prezime i broj telefona. 

IDUĆI BILTEN IZIĆI ĆE POČETKOM SRPNJA 2015. GODINE. 

Napomene: Svi termini duhovnih obnova su otvoreni za sve i svatko tko osjeti poticaj i želi sudjelovati može se prijaviti i doći na boravak, odnosno sudjelovati u programima. 

Cijene boravka: Puni pansion je 120 kn. Redoviti seminari uključuju 3 puna pansiona, tj. ukupnu cijenu od 360 kuna. Sobe su dvokrevetne odnosno trokrevetne, sa sanitarnom kabinom u svakoj sobi.

Za samo slušanje na seminarima bez boravka i hrane ne plaća se ništa.

Parkiranje vaših automobila: Uz Kuću susreta Tabor i u šumici okolo ima mjesta za parkiranje.

Nemojte parkirati uz franjevački samostan i nemojte parkirati na zelenim površinama!

—————————————————————————————————————————————– 

Raspored na seminarima (ako nije drukčije naznačeno):

– Prvi dan: početak u 17 sati, program traje do 22 sata.

– Drugi i treći dan: od 9 do 12:30 sati i od 15 do 22 sata; od 14 sati drugoga dana je ispovijed.

– Posljednjeg dana program traje do 12:45 sati (potom ručak); završna misa počinje u 11:30 sati.

—————————————————————————————————————————————– 

POTREBE TABORA: Gosti Tabora mogu uživati blagodati boravka. Bez Vaše dobrote i pomoći u svim tekućim potrebama Tabora mi ne bismo mogli! Jednako tako, često neki potrebni ne mogu financijski podmiriti troškove boravka na Taboru. Svojim darom možete pomoći takvima, koji su potrebni Spasitelja. Hvala Vam za sve što ste do sada učinili. Tabor nastavlja svoje djelovanje i doista je mnogima blagoslov. Mnogi zahvaljuju Bogu za ovu mogućnost, a mnogi i svjedoče kako su se ovdje gotovo “nanovo rodili”. 

Naš žiro-račun kod PBZ: Franjevački samostan Kuća susreta Tabor, Langova 18, 10430 Samobor: HR1223400091110016506.

Za doznake iz inozemstva tražite podatke od tajnice Donate: 091-5242889.

—————————————————————————————————————————————– 

Za dobročinitelje Tabora molimo svakodnevno; također tijekom održavanja seminara i svakog utorka od 20 sati kod molitve cijelog ružarija (tu možete i vi sudjelovati). Potom skupina molitelja nastavlja od 22 sata klanjanje pred Presvetim sve do 6 sati ujutro. Za vrijeme ljetnih odmora i velikih blagdana nema ovih susreta, stoga je najbolje da se prije o njima informirate u našem Tajništvu. U ove su molitve uključeni svi koji se preporučuju u molitve, a osobito oni koji su to napisali na posebnim ceduljama u Taboru, na drugim duhovnim susretima diljem naše domovine, ali i po drugim duhovnim centrima u Europi i šire, ili pak oni koji su se preporučili putem pošte ili Interneta.