Božić u Ciboni

Tradicionalni 26. božićni koncert “Božić u Ciboni” u organizaciji KK Cibona, Zagrebačke nadbiskupije, Grada Zagreba i HRT-a održan je u petak 26. prosinca u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu. Uz mnoštvo posjetitelja koncertu su nazočili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, vojni biskup Juraj Jezerinac, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Sandra Švaljek i predsjednik Skupštine grada Zagreba Darinko Kosor. 
Čestitajući Božić posjetiteljima u dvorani te gledateljima i slušateljima, kardinal Bozanić izrazio je radost što je i ove godine održan koncert u Ciboni, a u tom duhu zahvalio je organizatorima i izvođačima. Govoreći kako je Božić “blagdan naše vjere, Crkve i naših obitelji”, kardinal je rekao da je čovjek ispunjen božićnom ljubavlju čovjek koji gradi zajedništvo u svojoj sredini. Istaknuo je i kako je Božićem prožeta kulturna baština naše domovine te je svima poželio “Božićem blagoslovljenu novu 2015. godinu”. 
Zamjenica gradonačelnika Švaljek podsjetila je kako je Božić vrijeme radosti i blizine, te u tom duhu sve pozvala da “ovaj Božić proslavimo izgrađujući u sebi i šireći vjeru u ljubav, izgradnju čvrstih i iskrenih odnosa te zajedničko zalaganje za opće dobro”. 
Na ovogodišnjem koncertu tradicionalne božićne pjesme izvodili su Kirjales – Udruga za promicanje narodne kulture i Tamburaški sastav “Pleteri”, tamburaški sastav “Begini”, Vokalno instrumentalni sastav “Lipe”, Barbara i Rajko Suhodolčan, Mariachi Los Caballeros, Stjepan Jeršek Štef, Ženska klapa “Štorija”, Boris Novković, Lidija Horvat Dunjko i Antonija Dunjko, Jacques Houdek, Tanja Ruždjak, Antonio Tkalec, Bernarda Bruno, Maja Blagdan, Sanja Bardun i Ivan Mikulić uz pratnju Zbora Kolbe i Novog Svitanja, Sandra Bagarić, Vera Svoboda i Anđela Zelić. Sudjelovali su i Mješoviti zbor sv. Barbare “Panis Angelicus”, Mješoviti zborovi Zajednice folklornog amaterizma, Zbor medicinskih sestara KBC Zagreb i Stepinčevi mališani. 
Posebnost ovogodišnjeg koncerta bilo je izvođenje jedne nebožićne pjesme. Naime, uz Godinu posvećenog života na “Božiću u Ciboni” Redovnički band aid izveo je himnu “Hvala redovnika”. Nastup redovnica i redovnika bio je popraćen velikim oduševljenjem publike. 

Božić u Ciboni-
Koncert je bio popraćen i čitanjem kraćih ulomaka i pjesama. Rajko Bundalo čitao je ulomak iz misli Ivana od Križa. Iz misli službenice Božje Marice Stanković prvostupnica sestrinstva Mirna Vrček pročitala je “Izazov Kristova kraljevstva”, a policajka Lucija Kanjir ulomak iz “Pisma mladoj prijateljici”. “Marija njiše Isusa” s. Marije od Presvetog Srca pročitao je beskućnik Milivoj Kolak, a iz misli bl. Ivana Merza vatrogasac Edi Povrženić. O prvim jaslicama iz životopisa sv. Franje Asiškog ulomak je pročitao fra Ivan Matić. Branitelj Đuro Glogoški pročitao je “Za Štefanje” sv. Leopolda Bogdana Mandića, a general pukovnik Josip Čuletić ulomak iz misli bl. kardinala Alojzija Stepinca. 
Božićnim orkestrom ravnao je Zdravko Šljivac, a voditeljica programa bila je Lejdi Oreb.  

(IKA)

Božić u Ciboni 2014. – “Hvala redovnika” – Video 

Božić u Ciboni 2014. – HTV – Video