Druga godišnjica smrti fra Zvjezdana Linića

U ponedjeljak 7. prosinca druga je godišnjica smrti fra Zvjezdana Linića.

U spomen na fra Zvjezdana u Kući susreta Tabor održat će se duhovna obnova od 3. do 6. prosinca pod geslom “Isuse, dobroto beskrajna”. Voditelj duhovne obnove je fra Ivan Matić.

U ponedjeljak 7. prosinca u franjevačkoj crkvi u Samoboru u 18.30 sati bit će slavljena misa za pokojnog fra Zvjezdana Linića.

Fra Zvjezdan je umro 7. prosinca 2013. u ranim jutarnjim satima u Kući susreta Tabor. Njegovi zemni ostaci počivaju na samoborskom groblju.

pater

Fra Zvjezdan Linić rođen je 1. veljače 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu.

Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije udu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu a potom i kroz brojne vjeronaučne susrete s mladima i manje mladima. Tu se razvija njegov osjećaj za riječ Božju. Kroz radio – mise i duhovne misli počeo je sustavno stavljati na papir komentare evanđeoskih perikopa.

Od 1997. godine živio je i djelovao u Kući susreta TABOR pri Franjevačkom samostanu u Samoboru gdje je organizirao i vodio brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare duhovne obnove i sl. za sve staleže u Crkvi. To je mjesto bilo i mjesto njegova novog početka i produbljivanja svega što je kroz dugi niz godina naviještao svojim propovijedanjem i brojnim predavanjima.

U subotu 7. prosinca 2013. godine okrijepljen svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminuo u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.