Ukratko o Taboru

Kuća susreta Tabor pripada Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

U organizaciji Kuće susreta Tabor najčešće su događaju duhovne obnove i seminari ozdravljenja i oslobođenja, ali isto tako često i za osnovno kršćansko iskustvo, pa zatim seminari obraćenja, te biblijski, franjevački, euharistijski i slično.

Većinu seminara takve vrste vodi fra Ivan Matić sa svojim suradnicima.

Osim toga funkcioniranje Tabora osigurava i lijep broj poslužitelja, tj. laika, vjernika koji svoje vrijeme i dobru volju rado darivaju svemu onome čemu ova kuća služi.

Ponekad se kuća daje na raspolaganje i drugim grupama i pokretima koje koriste kuću za svoje programe tijekom vikenda ili dulje.

Zahvalni smo Gospodinu Isusu za sva divna djela obnovljene vjere, radosti i utjehe, ozdravljenja i oslobođenja koja se događaju kroz sakramente i molitvu, te kroz slušanje Božje riječi i zajedništvo ovdje na Taboru.

Filijala Tabora

Na Žumberku uz mjesto Višoševići Kuća susreta Tabor ima dvije kuće koje mogu za dnevni boravak ili tijekom vikenda udomiti grupe onih koji žele u prirodi i u tišini provesti trenutke duhovne obnove. Prikladno je za Framaše, grupe mladih, ali i druge koji se odluče za takvo iskustvo. Dovoljno je to dogovoriti s vodstvom Kuće susreta Tabor.

Tabor ne može bez pomoći brojnih dobročinitelja. Zahvalni smo Bogu da nas u tome prati i da ima uvijek dovoljno onih koji prepoznaju Tabor kao znak neba i otkidaju od sebe za redovito funkcioniranje te zahtjevne kuće.

Posebno smo zahvalni onima koji rado darivaju kako bismo mogli mnogima koji su u nevolji pružiti besplatni boravak u kući te tako mogu sudjelovati na duhovnim obnovama.

Isto tako za svaki veći zahvat (a takvih je tijekom godine podosta) uvijek nam je dobro došla i svaka pomoć dobrih ljudi.

Za dobročinitelje svakodnevno molimo na Taboru, a posebno ih uključujemo u molitve od utorka na srijedu u molitvi Gospine krunicu odnosno molitve pred izloženim Presvetim sakramentom.

Naš žiro-račun kod PBZ: 

Franjevački samostan – Kuća susreta Tabor, Langova 18, 10430 Samobor

IBAN: HR1223400091110016506

Za uplate iz inozemstva:

Franjevački samostan – Kuća susreta Tabor, Langova 18, 10430 Samobor

IBAN: HR1223400091110016506

SWIFT CODE (BIC): PBZGHR2X

Od srca hvala svim dobročiniteljima!