PROGLEDAJ SRCEM

Najveći duhovno-glazbeni spektakl Progledaj srcem dogodit će se 4. lipnja 2022. na stadionu Maksimir.

Na koncertu od 20 sati nastupaju najveća imena domaće duhovne glazbene scene: Alan Hržica, ”Amorose”, ”Božja pobjeda”, ”Božja slava band”, ”Emanuel”, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, klapa ”Sv. Juraj” HRM, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Toni Cetinski, Vanessa Mioč i zbor ”Mihovil”. Duhovnu misao i ovoga puta dat će pater Boris Jozić, čiji su nezaboravni nagovor i meditacija na koncertu u Areni Zagreb 2019. god. ostavili traga u mnogim srcima. Voditelj koncerta je multitalentirani Marin Periš.

Ovaj koncert svakim izdanjem okuplja sve više posjetitelja, te se tako iz glazbenih i športskih dvorana proširio na otvoreno, na maksimirski stadion, na kojemu su dosad nastupale najveće svjetske i domaće glazbene zvijezde.

Posebnost ovogodišnjeg ”Progledaj srcem” cjeloviti je predprogram koji će se održavati tijekom dana, stoga organizatori pozivaju sve, koji to mogu, na što raniji ulazak na stadion iza 14 sati. U predprogramu koji vodi Zrinka Glavaš bit će i prigodni duhovno-molitveni program koji predmole fra Ivan Matić, vlč. Dražen Radigović, vlč. Ivica Tolla i p. Marijan Zubak. Pvi put u Hrvatskoj, pri ulasku na stadion i na tribinama posjetitelje će na pjesmu i slavljenje poticati dvadeset izvođača duhovne glazbe. Dan nakon koncerta blagdan je Duhova, stoga je ovogodišnji ”Progledaj srcem” s molitvenim predprogramom i priprava za ovaj veliki blagdan, a uz koncert ujedno i najveće Duhovsko bdjenje na otvorenom zabilježeno u ovom dijelu Europe.

Vidimo se u Maksimiru!

(laudato.hr)