ODRŽAN KONCERT DUHOVNE GLAZBE POVODOM 25. OBLJETNICE TABORA

Puna tri i pol sata duhovnog glazbenog nadahnuća podarili su sinoć posjetiteljima suorganizatori ovogodišnjeg koncerta “Neka se čuje do neba glas”, Udruga u Duhu s Kristom i Kuća susreta Tabor iz Samobora. Riječ je o osmom po redu koncertu suvremene duhovne glazbe, koji od 2012. godine priređuje navedena udruga, a budući da Tabor ove godine obilježava 25 godina rada, udružili su snage i u Sportsku dvoranu Samobor, na doista cjelovečernji koncert, doveli poznata imena s hrvatske duhovne i estradne glazbene scene.

Oko 1500 gledatelja i slušatelja sve vrijeme je zajedno pjevalo s Lukom Balvanom, Zvonkom Palićem Jonathanom, Davorom Terzićem, fra Ivanom Matićem, skupinom Amorose, sastavom Božja pobjeda, Marijom Husar Rimac, Ivanom Husar Mlinac, sestrama Palić, Alanom Hržicom i Ninom Badrić. U izvedbama s posebnim aranžmanima za ovu prigodu, bilo je i puno mikseva, poput dueta Zvonka i Djordjije Palić, Davora i Vesne Terzić, fra Ivana Matića i Ane Rucner, pa fra Ivana i Marije Husar Rimac, zatim ponovno Marije i sestara Palić, pa Alana Hržice s Anom Rucner i Ninom Badrić te završnog nastupa Nine Badrić sa sestrama Husar.

Sve te izvedbe meditativnim izričajem povezala je voditeljica i predsjednica Udruge U Duhu S Kristom Silvija Blažević. Na kraju su na scenu izašli i Taborovi poslužitelji te s voditeljem Kuće susreta Ivanom Matićem i cijelom dvoranom, u Božju slavu otpjevali pjesmu “Velik si”.

Možda je za neke sinoćnji program bio malo i predug. Na polovici programa prikazan je, naime, promotivni film o Kući susreta Tabor, a neki od sudionika, kao što su Marija Husar Rimac i Alan Hržica, svjedočili su o svom obraćenju u Taboru prije puno godina. Hržica je, k tome, u sklopu ovog velikog, odradio, zapravo, svoj mali koncert kojim je publiku do kraja podigao na noge te uz njihove svjetleće mobitele doveo do vrhunca slavlja.

Pjevače je pratio samoborski duhovni sastav, klavijaturist Ivan Gajšak, gitaristi Miljenko Noršić, Goran Žegarac i Andrej Grozdanov, bubnjar Rene Kutičić, gudači Lara Rimac, Ivan Mužanić, Marko Otmačić i Nikolina Tičinović Čavrag, flautistica Lovorka Grbac, na efektima je bio Tomislav Koletić, a prateći vokali bili su Ana i Lobel Barun. Aranžmani su djelo Ranka Purića, a produkacija Tonija Eterovića.

U publici su, od uzvanika, bili samoborska gradonačelnica Petra Škrobot sa zamjenikom Petrom Burićem, predsjednik Gradskog vijeća Samobora Miran Šoić, predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović, svetonedeljski dogradonačelnik Gabrijel Deak s potpredsjednicom tamošnjeg Gradskog vijeća Andrijanom Iviček, dekan Samoborsko-okićkog dekanata i župnik samoborski, prečasni Ivica Cik, gvardijan franjevačkog samostana u Samoboru, fra Željko Janjić te drugi svećenici iz samoborskih i više drugih župa iz bližeg i daljeg okruženja.

Kao što je i s dosadašnjih sedam koncerata, s ukupno 55 tisuća kuna, pomogla više potrebitih višečlanih obitelji iz samoborskog kraja, Udruga U Duhu S Kristom će i ove godine, s dijelom prihoda od prodanih ulaznica, pomoći jednoj takvoj obitelji. Uz glazbenu, značajka ovog koncerta je upravo i ta neizostavna humanitarna nota.

Edi Kirschenheuter

(radiosamobor.hr)

(Foto: Šime Modrić)