Molitve sv. Ivanu Pavlu II. i Ivanu XXIII.

U povodu povijesne kanonizacije dvojice papa kardinal Angelo Comastri, papin vikar za Državu Grad Vatikan, načinio je sličice s molitvama sv. Ivanu Pavlu II. i Ivanu XXIII.

Molitva svetom Ivanu Pavlu II.

Sveti Ivane Pavle, s nebeskoga prozora daruj nam svoj blagoslov!
Blagoslovi Crkvu koju si ljubio i kojoj si služio i koju si vodio, navodeći je odvažno putovima svijeta, da svima približi Isusa i sve približi Isusu.
Blagoslovi mlade koji su bili tvoja velika ljubav.
Potakni ih da sanjaju, da podignu pogled, te nađu svjetlo koje rasvjetljava putove života na zemlji.
Blagoslovi obitelji, blagoslovi svaku obitelj! Prepoznao si napad sotone na ovu dragocjenu i nezamjenjivu nebesku iskru koju je Bog upalio na zemlji.
Sveti Ivane Pavle, svojom molitvom zaštiti obitelj i svaki život koji niče u obitelji.
Moli za cijeli svijet koji je još uvijek obilježen napetostima, ratovima i nepravdama. Borio si se protiv rata pozivajući na dijalog i sijući ljubav: moli za nas da budemo neumorni sijači mira.
Sveti Ivane Pavle, s nebeskoga prozora, gdje te vidimo uz Mariju, daj da na sve nas siđe Božji blagoslov. Amen.

Molitva svetom Ivanu XXIII.

Dragi papa Ivane, tvoja jednostavna i ponizna osobnost odavala je miris Boga i u srcu poticala želju za dobrotom.
Često si govorio o ljepoti obitelji okupljenoj oko stola da bi podijelila kruh i vjeru; moli za nas, da u našim domovima ponovno prebivaju prave obitelji.
Ti si široke ruke sijao nadu i poučavao si nas da osluškujemo Božji korak koji priprema novo čovječanstvo: pomozi nam da zdravim optimizmom dobrim pobijedimo zlo.
Ljubio si svijet s njegovim svjetlima i sjenama i vjerovao si da je mir moguć: pomozi nam da budemo oruđa mira u kućama i na trgovima.
Ti si očinskom ljubavlju potaknuo roditelje da pomiluju svoju djecu: tako si dirnuo svijet i podsjetio si nas da su nam ruke darovane ne da bismo udarali, nego da bismo grlili i brisali suze.
Moli za nas, da se ne ograničimo na oplakivanje mraka, nego da upalimo svjetlo, donoseći posvuda Isusa i moleći uvijek Mariju. Amen.

(IKA)