Generalni ministar Reda manje braće posjetio Kuću susreta Tabor

Generalni ministar Reda manje braće fra Massimo Fusarelli boravio je u Kući susreta Tabor 28. i 29. ožujka 2022. te se tom prigodom susreo s fra Ivanom Matićem voditeljem Kuće susreta Tabor i poslužiteljima Tabora.

U ovoj godini, kada ćemo proslaviti 25. obljetnicu Kuće susreta Tabor, ovaj nas je susret s nasljednikom sv. Franje na osobit način ispunio velikom radošću. U pratnji generalnog ministra bili su generalni definitor za slavenske zemlje fra Konrad Cholewa, OFM, vizitator Franjevačke provincije sv. Jeronima fra Ivan Sesar, OFM, provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru fra Andrija Bilokapić, OFM, provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, OFM, i definitor i tajnik Franjevačke provincije sv. Jeronima fra Bojan Rizvan, OFM.

U jutarnjim satima, 29. ožujka, nakon svete mise koja se slavila u kapeli sv. Franje u Taboru, generalni ministar i braća franjevci obišli su samostan i samostansku crkvu. Gvardijan samostana fra Željko Janjić upoznao je generalnog ministra i braću s povješću franjevačkog samostana u Samoboru ali i o posljedicama potresa koji je pogodio samostan i crkvu.

Generalni ministar udijelio je poseban blagoslov svima koji dolaze na seminare u Tabor, svim poslužiteljima, prijateljima i dobročiniteljima Tabor.