Biskup Pozaić pohodio 39. kapitul Provincije

Mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, pohodio je u ime kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkoga nadbiskupa, u četvrtak 24. travnja 2014. godine 39. provincijski kapitul Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Samoboru i predvodio euharistijsko slavlje s braćom franjevcima.

Dočekali su ga novoizabrani provincijalni ministar fra Ilija Vrdoljak, novoizabrani vikar provincije i voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić, novi Definitorij, predsjednik Kapitula i generalni vizitator fra Ivan Sesar i braća kapitularci. Bio je prisutan i vlč. Davor Štuljan, župnik župe sv. Anastazije u Samoboru i samoborski dekan.

Biskup Pozaić pozdravio je svu prisutnu braću i čestitao novoizabranom Provincijalnom ministru i Definitoriju na izboru.

U homiliji Biskup je rekao da nas Uskrsli svojim dolaskom i susretom s nama mijenja, ulijeva oduševljenje, daje snagu za novi početak i daruje novi način spoznaje. Preuzeti službu u Uskrsnom tjednu znači poći u snazi i radosti Spasitelja i Pobjednika, svjesni da križ i Raspeti ostaje i nadalje znak protivljenja, istaknuo je Biskup.

“Neka milost Krista pobjednika živi u ovoj zajednici i živim čuva svete ideale kako su zacrtani, u nastojanju oko savršene ljubavi po evanđeoskim savjetima i primjeru božanskog Učitelja”, zaključio je Biskup.

Biskup se zadržao s franjevcima na objedu, u bratskom razgovoru i druženju te im zaželio blagoslov u životu i radu. 

Kapitul Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda započeo je u ponedjeljak 21. travnja i traje do petka 25. travnja. 

(www.ofm.hr)