Program Papina apostolskog putovanja u Sarajevo

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 14. travnja program apostolskog putovanja pape Franje u Sarajevo 6. lipnja 2015.

Papa na put kreće u 7.30 sati a dolazak u Sarajevo je predviđen u 9 sati. U 9.30 sati na Trgu ispred Predsjedničke palače održat će se svečanost dobrodošlice, nakon čega slijedi kurtoazni posjet Predsjedništvu BiH u Predsjedničkoj palači. U 10.10 sati je susret s predstavnicima vlasti a zatim u 11 sati slijedi misa na stadionu Koševo kojom će predsjedati Papa. 
U 13.15 sati je susret i ručak s biskupima Bosne i Hercegovine i Papinom pratnjom u Apostolskoj nuncijaturi. U 16.20 sati na programu je susret sa svećenicima redovnicima, redovnicima, sjemeništarcima i bogoslovima u sarajevskoj katedrali. U 17.30 sati održat će se ekumenski i međureligijski susret u Međunarodnom franjevačkom studentskom centru. Posljednja točka Papina apostolskog pohoda Sarajevu je susret s mladima u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji je na programu u 18.30 sati. 
U 19.45 sati je oproštajna svečanost u međunarodnoj zračnoj luci u Sarajevu. Zrakoplov s Papom poletjet će iz sarajevske zračne luke u 20 sati a dolazak u rimsku zračnu luku Ciampino je u 21.20 sati.

(IKA)

Službena mrežna stranica: www.papa.ba