Obitelji učenika Salezijanske osnovne škole u »Taboru«

U nedjelju, 14. siječnja 2018., u »Kući susreta Tabor« u Samoboru održan je duhovno-molitveni susret obitelji učenika Salezijanske osnovne škole u Zagrebu. Susret su inicirali i organizirali roditelji nekolicine učenika, s ciljem zajedničke molitve za uspjeh izgradnje nove škole, te što boljeg međusobnog upoznavanja i povezivanja.

Svetu Misu za sedamdesetak sudionika susreta predslavio je vlč. Dragutin Goričanec, povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za pastoral osoba s posebnim potrebama te župnik u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Završju. Pojašnjavajući evanđeoski tekst o Isusovom prvom znamenju na svadbi u Kani Galilejskoj, vlč. Goričanec je pozvao sve da u životu, posebno u teškim situacijama, imaju vjeru poput Marije »koja je i onda kad je Isus rekao da nije došao njegov čas, vjerovala da će On promijeniti svoj plan i učiniti čudo«. Svima je posvijestio činjenicu što to znači biti vjernik te rekao da nije dovoljno govoriti ‘Ja sam Hrvat katolik’, jer mi zapravo ne znamo koliki smo vjernici. »Potrebno je iz dana u dan ponavljati: Isuse, pomozi mojoj nevjeri!«. Na kraju sv. Mise vlč. Goričanec je rekao da će osobama s posebnim potrebama preporučiti da svoja trpljenja prikazuju i za nakanu izgradnje nove salezijanske škole. Dvoje učenika zahvalilo je vlč. Goričancu na podršci i predalo mu poklon-torbu s promotivnim materijalima Salezijanske osnovne škole.

Nakon sv. Mise, učenici i roditelji izmolili su slavna otajstva svete krunice, a zatim su na samoborskom groblju posjetili i pomolili se na grobu fra Zvjezdana Linića, utemeljitelja »Kuće susreta Tabor« s kojim su za vrijeme njegova života neke od nazočnih obitelji bile i povezane. Nakon ručka u »Taboru« sudionici su se zadržali u ugodnom druženju, posebno zahvalni osoblju »Tabora« na susretljivosti i otvorenosti kojima su ih dočekali i omogućili im doživjeti milosne trenutke zajedništva i Božje blizine.

Verica Kraš Villa