Kuća susreta Tabor – Informativni bilten

God. XVIII, br. 1 (71) – 2014. 

Dragi prijatelji Tabora, Gospodin vam dao svoj mir! 

Na svetkovinu Krista Kralja (24. studenoga 2013.) završila je Godina vjere, koja je doista bila veliki blagoslov za čitavu Crkvu. Kroz cijelo to razdoblje mnogo se toga odvijalo i u Kući susreta Tabor. Različiti seminari i duhovne obnove koji su se dogodili, kroz prigodne teme o vjeri i uz vrlo lijepi broj sudionika, bili su istinski poticaj svima nama da odvažno i s još većim zanosom živimo i svjedočimo svoju vjeru. To su zaista bili prekrasni trenuci, u kojima smo zajedno otkrivali Božju prisutnost i njegovu ljubav, rasli u zajedništvu vjere, nade i ljubavi, te na taj način produbljivali i svoju pripadnosti Katoličkoj Crkvi. 

U Godini vjere sestrica bolest pohodila je našega fra Zvjezdana Linića, koji je unatoč tome nastavio svoje pastoralno djelovanje sve dok ga bolest nije prikovala na križ njegova bolesničkog kreveta, odakle je nastavio navještati Evanđelje na jedan drugačiji način – kroz svoju molitvu i prikazanje za sve one koji su dolazili na duhovne obnove i za sve koji su na bilo koji način bili povezani s njime. 

U subotu 7. prosinca 2013. godine okrijepljen svetim sakramentima fra Zvjezdan je blago u Gospodinu preminuo u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.  

Od srca zahvaljujem svima koji su svojim molitvama i svojom ljubavlju pratili fra Zvjezdana u njegovoj bolesti, a na poseban način izražavam svoju zahvalnost i zahvalnost moje braće franjevaca i svih poslužitelja na Taboru, svima koji ste nam na različite načine izrazili svoju sućut povodom smrti našega dragoga fra Zvjezdana Linića. Neka svima nama Gospodin podari svoj blagoslov, utjehu i mir. 

U Kući susreta Tabor nastavljamo sa duhovnim obnovama, tako da u ovom biltenu možete vidjeti raspored duhovnih obnova sve do mjeseca travnja 2014. 

Ovom prilikom svima želim blagoslovljene blagdane koji su pred nama i neka vas Gospodin blagoslovi i čuva u svojoj ljubavi.

fra Ivan Matić

 ————————————————————————————————————————————————-

RASPORED DUHOVNIH OBNOVA: 

 • 5. – 8. prosinca 2013.: duhovna obnova: “Dođi, Gospodine Isuse!” – voditelj fra Ivan Matić
 • 12. – 15. prosinca 2013.: duhovna obnova:Neka mi bude po riječi tvojoj” – voditelj fra Ivan Matić
 • 19. – 22. prosinca 2013.: duhovna obnova: “Riječ je tijelom postala i nastanila se među nama” – voditelj fra Ivan Matić
 • 29. prosinca 2013. – 1. siječnja 2014.: duhovna obnova (od nedjelje do srijede): “Po Mariji k Isusu” – voditelj fra Ivan Matić
 • 3. – 6. siječnja 2014.: duhovna obnova (od petka do ponedjeljka): Dođosmo pokloniti mu se– voditelj fra Ivan Matić
 • 16. – 19. siječnja 2014.: duhovna obnova: “Da svi budu jedno” – voditelj fra Ivan Matić
 • 23. – 26. siječnja 2014.: duhovna obnova: Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist-voditelj fra Ivan Matić
 • 30. siječnja – 2. veljače 2014.: duhovna obnova: “S Isusom se prikazujemo Ocu” – voditelj fra Ivan Matić
 • 6. – 9. veljače 2014.: duhovna obnova: “U Tebe se, Gospodine, uzdam” – voditelj fra Ivan Matić
 • 13. – 16. veljače 2014.: duhovna obnova:  “Ljubav nikad ne prestaje” – voditelj fra Ivan Matić
 • 27. veljače – 2. ožujka 2014.: duhovna obnova: “Obratite se i vjerujte Evanđelju” – voditelj fra Ivan Matić
 • 20. – 23. ožujka 2014.: duhovna obnova: “Klanjati se u duhu i istini” ­– voditelj fra Ivan Matić
 • 27. – 30. ožujka 2014.: duhovna obnova: Vjerujem, Gospodine!” – voditelj fra Ivan Matić
 • 10. – 13. travnja 2014.: duhovna obnova: Blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje!– voditelj fra Ivan Matić 

Najave duhovnih obnova su kratke, ali svaka će vas pozvati na obraćenje, a tijekom programa bit će i mogućnost svete ispovijedi, molitve za ozdravljenje i oslobođenje te svakodnevno slavljenje euharistije. 

Prijave: Telefon: 01 3369-781 (radnim danom od 8 do 12 sati) ili porukom na mobitel: 091 5986-972; Faksom: 3361-844 ili elektronskom poštom na adresu: info@tabor.hr  

Kod prijave ostavite svoje ime i prezime i broj telefona.

OPĆE OBAVIJESTI: IDUĆI BILTEN IZIĆI ĆE POČETKOM TRAVNJA 2014. GODINE. 

Napomene: Za sve seminare koji su obilježeni jačim crnim slovima može se prijaviti i doći na boravak, odnosno na sudjelovanje, svatko tko osjeti poticaj i želi sudjelovati u programima. 

Cijene boravka: Puni pansion je 120 kn. Redoviti seminari uključuju 3 puna pansiona, tj. ukupnu cijenu od 360 kuna. Sobe su dvokrevetne odnosno trokrevetne, sa sanitarnom kabinom u svakoj sobi.

Za samo slušanje na seminarima bez boravka i hrane ne plaća se ništa.

Parkiranje vaših automobila:Uz Kuću Tabor i u šumici okolo ima mjesta za parkiranje.

Nemojte parkirati uz franjevački samostan i nemojte parkirati na zelenim površinama!

 

Raspored na seminarima (ako nije drukčije naznačeno):

– Prvoga dana: početak u 17 sati, program traje do 22 sata.

– Drugi i treći dan: od 9 do 12:30 sati i od 15 do 22 sata; od 14 sati drugoga dana je ispovijed.

– Posljednjeg dana program traje do 12:45 sati (potom ručak); završna misa počinje u 11:30 sati.

POTREBE TABORA: Gosti Tabora mogu uživati blagodati boravka. Bez Vaše dobrote i pomoći u svim tekućim potrebama Tabora mi ne bismo mogli! Jednako tako, često neki potrebni ne mogu financijski podmiriti troškove boravka na Taboru. Svojim darom možete pomoći takvima, koji su potrebni Spasitelja. Hvala Vam za sve što ste do sada učinili. Tabor djeluje i blagoslov je mnogima. Mnogi zahvaljuju Bogu za ovu mogućnost, a mnogi svjedoče kako su se ovdje gotovo „nanovo rodili“. 

Naš žiro-račun kod PBZ: 

Franjevački samostan Kuća susreta Tabor, Langova 18, 10430 Samobor: HR1223400091110016506. Za doznake iz inozemstva tražite podatke od tajnice Donate: 091 5242889. 

Za dobročinitelje Tabora molimo svakodnevno; potom tijekom održavanja seminara i svakog utorka od 20 sati kod molitve cijelog ružarija (tu možete i vi sudjelovati). Potom skupina molitelja nastavlja od 22 sata klanjanje pred Presvetim sve do 6 sati ujutro. U te su molitve uključeni i svi koji se preporučuju u molitve, a osobito oni koji su to napisali na posebnim ceduljama u Taboru, na drugim duhovnim susretima diljem naše domovine, ali i po drugim duhovnim centrima u Europi i šire, ili pak oni koji su se preporučili putem pošte.