HODOČAŠĆE POSLUŽITELJA KUĆE SUSRETA TABOR U SVETU ZEMLJU

Hodočašće poslužitelja Kuće susreta Tabor u Svetu Zemlju odvijalo se od ponedjeljka 4. rujna do ponedjeljka 11. rujna 2023. Ovo hodočašće bilo je zahvalnog karaktera uz 26. obljetnicu Tabora. Na hodočašću su uz poslužitelje sudjelovali i volonteri, dobročinitelji i prijatelji Kuće susreta Tabor.

Hodočašće je bilo nadahnuto blagdanom rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, te je stoga i započelo u Marijinu gradu Nazaretu. Iz Nazareta su hodočasnici obilazili najprije sveta mjesta u Galileji te su između ostalog pohodili sveto brdo Karmel, svetište na gori Tabor, zatim Kafarnaum, Tabghu, Galilejko jezero, svetište na gori Blaženstava i Kanu Galilejsku.

Nakon tri dana hodočasnici su se iz Nazareta uputili u Ain Karem te pohodili svetišta koja su povezana s Marijinim pohodom sv. Elizabeti i svetište u kojem je rođen sv. Ivan Krstitelj, nakon čega su nastavili svoj put prema Betlehema.

Iz Betlehema su hodočasnici svaki dan obilazili sveta mjesta u samom gradu Jeruzalemu, zatim svetišta na Maslinskoj gori, svetište Getsemani, te Judejsku pustinju, grad Jerihon, Mrtvo more i Kumran. Posljednji dan svoga hodočašća, hodočasnici su pohodili Pastirske poljane, sveto brdo Sion u Jeruzalemu, Dvoranu posljednje večere – Cenakul, svetište usnuća Blažene Djevice Marije te na kraju hodočašća svetište Emaus koje je na putu prema Tal Avivu, odakle su u popodnevnim satima krenuli prema Hrvatskoj.

Hodočašće je bilo organizirano preko hodočasničke agencije Ichtis iz Splita pod vodstvom gđe. Nataše Bulić i duhovnog vodstva fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor.