Hodočašće branitelja u povodu 20. obljetnice Kuće susreta Tabor

Ove godine Kuća susreta Tabor u Samoboru slavi 20. obljetnicu djelovanja. Velika proslava bit će na sam blagdan Preobraženja Gospodinova 6. kolovoza i uključit će niz događanja. Trenutačno je u Taboru u tijeku duhovna obnova za Franjevački svjetovni red o temi „Sveti Franjo – štovatelj Blažene Djevice Marije” koja je započela 6. srpnja i traje do nedjelje 9. srpnja.
Prigodom seminara i proslave obljetnice Kuće susreta Tabor branitelji iz Udruge hrvatskih branitelja – Lučonoše Domovinskog rata, krenuli su na hodočašće u znak zahvalnosti iz Asiza do Samobora, do Kuće susreta Tabor. Predsjednik Udruge Ante Duvnjak kroz Italiju je pješačio sam, a kasnije su mu se priključili Milan Kunac, Ivica Bralić, Stipe Džikić, i još neki drugi branitelji, rekao je u izjavi za HKR fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor. Hodočasnici su u Tabor stigli 6. srpnja i svečano su ušli u Kuću sa svjetlom koje nose.
„Poticaj da se nešto napravi za Kuću susreta rodio se prije nekoliko mjeseci za vrijeme vikend seminara. Naša Udruga odlučila je dati doprinos proslavi i hodočašćem povezati svetišta u Asizu, Padovi, Trsatu, Oštarijama, Krašiću, na putu do Samobora. Hodočastili smo 22 dana i prešli smo 850 kilomentara”, rekao je Duvnjak. Dodao je kako su hodočasnici tijekom hoda bili lijepo primljeni, a putem su dijelili brošure ‘Molitva za mir’ i govorili o razlozima hodočašća – da žele mir, da se svi mole više Bogu i da žele slogu u obiteljima.

(IKA)