Franjevačke pučke misije u župi sv. Ane na Gornjoj Vežici

“Danas mi je boraviti u tvojoj kući” naziv je sedmih u nizu Franjevačkih pučkih misija koje su u tijeku u riječkoj župi sv. Ane na Gornjoj Vežici. Taj evangelizacijski projekt Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, pokrenut 2014., savršeno se uklapa u tu župu Riječke nadbiskupije, u kojoj je ova godina posvećena obitelji i milosrđu. 

Pod vodstvom koordinatora misija fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor, šesnaest franjevačkih misionara, braće franjevaca i trsatskih novaka, svakodnevno se na različite načine susreću sa župljanima, kako bi u ovim milosnim danima za župu, ali i za cijeli grad Rijeku, posvjedočili jedni drugima da su jedno u Gospodinu. Prvenstveno se ti susreti odražavaju kroz posjete obiteljima u jutarnjim i večernjim satima, te učenicima osnovne škole na tom području. Nakon nedjeljne uvodne mise, 14. veljače, koju je predvodio generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić, pod kojom su misionari primili franjevački znak Tau, svakodnevni program temelji se na temi dana (poziv i poslanje, zajedništvo, svjedočanstvo, euharistija, milosrđe i Blažena Djevica Marija). 

Do nedjelje 21. veljače, kada osmodnevne franjevačke pučke misije završavaju svečanim euharistijskim slavljem koje će predvoditi riječki nadbiskup Ivan Devčić, župljani i ostali vjernici mogu susresti misionare svakodnevno na jutarnjim molitvama i razgovorima u kapeli Sv. Ane, duhovnim nagovorima i misnim slavljima u Hrvatskom domu i kapeli Sv. križa, klanjanju pred Presvetim i mjuziklom “Sa svetim Franjom – zajedno”.