Duhovna obnova za obitelji i starije i nemoćne osobe

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Kućom susreta Tabor 10. studenoga organizirao je u Samoboru duhovnu obnovu za obitelji i korisnike projekta »Pomoć starijim i nemoćnim osobama u njihovoj kući«.

 

Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je tridesetak osoba. Za neke od njih Caritas je osigurao i prijevoz svojim vozilima, a Kuća susreta Tabor sve korisnike, djelatnike i volontere Caritasa počastila je objedom. 

Voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić, gostima iz Zagreba govorio je o Bogu – Milosrdnom Ocu, najprije kroz izlaganje, a zatim kroz propovijed u misnom slavlju. Prije svete mise, fra Ivanu je u ispovijedanju sudionika duhovne obnove pomogao subrat fra Petar Kinderić.

Tumačeći razne dijelove Evanđelja u kojima Isus predstavlja Boga kao milosrdnog Oca punog ljubavi, fra Ivan je naglasio da su milosrđe i ljubav oznake istinskih Isusovih učenika. Naime, Bog koji nam je spreman oprostiti uvijek kada se kajemo i molimo za oproštenje, istu tu raspoloživost duha očekuje i od nas ljudi u odnosu na naše bližnje, kad od njih doživljavamo nepravde, uvrede i poniženja.

(http://www.czn.hr)